Schetsen én maquette

Na het bekijken van enkele realisaties beslisten we met het architectenduo Donja Sneyers en Patrick Jacobs in zee te gaan. Er volgden constructieve avondlijke uitwisselingen en na een zestal weken werden we uitgenodigd om het eerste ontwerp te komen bekijken en verder in detail te bespreken. Groot was onze verbazing dat Donja en Patrick niet alleen schetsen, maar ook een waarheidsgetrouwe maquette van ons toekomstige huis hadden gemaakt. Schitterend! Ze konden we meteen de juiste verhoudingen inschatten.

Uiteindelijk is er slechts één ding veranderd aan het huidige ontwerp, namelijk de creatie van een overdekt terras. Als je ons nu, na 6 jaar, zou vragen wat we graag anders hadden gehad aan onze woning, dan luidt het antwoord: niets! We werden professioneel bijgestaan met raad en daad en zijn over de hele lijn tevreden.

Idalie & Arno Hermans-Nelissen, Hoeselt


Economisch én ecologisch denken

We kenden Patrick al een beetje van de tennis, maar wat ons over de streep trok om met Donja en Patrick in zee te gaan, waren hun eerdere realisaties, hun ervaring met houtskeletbouw én een combinatie van economisch en ecologisch denken. Donja en Patrick hadden snel door dat een lage-energiewoning voor ons belangrijk was, maar ze hielden ook rekening met het financiële plaatje. Zo hielpen ze ons heel gericht een keuze te maken tussen het ecologische voordeel van bv. een warmtepomp en de kostprijs die aan zo’n keuze vasthangt.

We apprecieerden het meedenken en vooral ook de duidelijke communicatie naar timing toe. Er werden duidelijke termijnen gesteld die ook nageleefd werden. We zijn blij dat we dit project met Patrick en Donja uitgevoerd hebben.

Kurt Gielen, Paal


Esthetiek én praktisch inzicht

Vanaf het eerste contact met Donja en Patrick merk je de ongedwongen en transparante aanpak. Ze besteden veel aandacht aan de prioriteiten die de bouwheer stelt, maar ze sturen gepast bij als de ambities de mogelijkheden overstijgen. De leefbaarheid van het finale resultaat krijgt voorrang en dat is wat telt.

Donja en Patrick combineren esthetiek met de praktische aspecten, ze houden rekening met uitvoerbaarheid én budget en hebben een zeer goede totaalvisie op het concept, waarbij de leefbaarheid centraal staat.

Je komt tot een consensus waarvan je besluit: Ja, dit is wat ik wil, maar dan aangevuld met de expertise en ervaring die je zelf mist. Bovendien worden afspraken perfect nageleefd en kwamen we niet voor onaangename verrassingen te staan. Perfect.

Familie Geboors-Groffy, Hasselt


Van vage ideeën naar concrete uitvoering

Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Patrick en Donja. Onze ervaring leert ons dat ze oor en oog hebben voor de wensen van hun cliënteel en vage ideeën helpen omzetten naar een concrete uitvoering. Ze zijn samen met ons op zoek gegaan naar een optimale verwezenlijking van de oorspronkelijke plannen. Er werd in hoge mate rekening gehouden met onze wensen en ideeën en Patrick en Donja stonden ons met raad en daad bij in materiaalkeuzes, mogelijkheden en opties. Onze verwachtingen werden volledig ingelost en we zijn uitermate blij met het bereikte resultaat. De samenwerking verliep fantastisch. Dankjewel!

Kristof en Katia Camps-Volders, Tessenderlo